mandag den 31. august 2009

Varmetab i vinduer


Et hus taber meget varme ved dets vinduer. Vinduerne er det tyndeste punkt i huset, og glasset har næsten direkte kontakt med kulden udenfor. Det er derfor vigtigt at gøre sig klart hvordan man kan energisikre sine vinduer, så varmetabet minimeres.

Har man et ældre hus, vil det ofte kunne betale sig at sætte et ekstra lag glas uden på de eksisterende vinduer, eller skifte vinduerne helt. Vinduer i dag er termoruder, som er isolerede, så de kolde dele der har kontakt med kulden, ikke kommer i kontakt med de dele der sidder indenfor. Man minimerer kuldebroerne i vinduerne, hvilket gør dem utrolig effektive. Tag evt. en snak med en professionel, og få hjælp til at lave en beregning på hvor meget varme du kan spare på udskiftning af vinduer. Dette er en meget effektiv måde at undgå varmetab ved vinduer.

Ønsker man ikke at skifte, eller har man nyere vinduer, kan man stadig gøre en ting for at minimerer varmetabet. Hav gardiner, lameller, persienner el. lign. i alle vinduer, og brug dem hver aften. Dette giver en ekstra isolering, som sparer en masse varme. Man kan faktisk mærke at den luft der er bag gardinet er koldere end den der er i rummet. Det er specielt vigtigt at trække for i vinterhalvåret. Da der alligevel er mørkt udenfor, lukker man heller ikke lyset ude, og nysgerrige personer kan ikke se ind.

Så træk for og undgå varmetab i dine vinduer

Ingen kommentarer:

Send en kommentar