onsdag den 19. august 2009

Vedvarende energiformer

De vedvarende energiformer er energikilder der ikke slipper op, som fx kul,olie og gas vil gøre på et tidspunkt. En vedvarende energiform er fx vind, vand eller sol, som også vil være her om 100 år når olien er sluppet op.

Man er blevet mere opmærksom på vedvarende energi, da man kan se at det øgede forbrug af olie,kul og gas, for det første udleder en kæmpe mængde co2, og for det andet reducerer tiden til at kilderne slipper op.

Det er endvidere blevet et krav fra befolkningen, at politikerne gør noget aktivt for at sikre udbredelsen af produktion fra vedvarende energiformer. Gør de ikke dette vil de ingen stemmer få, og dermed miste indflydelse. Befolkningen, specielt i den vestlige verden, er de seneste år blevet meget opmærksom på miljøpåvirkninger. Derfor er det nu muligt at skabe en industri indenfor bl.a. vind og vand energi, der kan tjene penge. Dette er essentielt for de vedvarende energiformer, da der skal være nogle der vil udvikle og udbrede disse energiformer. Men "money makes the world go round" og dette gælder også med grøn energi.

Heldigvis er teknologien indenfor sol-,vind- og vandenergi de seneste år blevet udviklet kraftigt, og der er derfor håb for at vi med vedvarende energikilder kan producerer den mængde energi som samfundet kræver, uden at udlede store mængder co2 til skade for miljøet og de mennesker der bor i områder med stor forurening.

1 kommentar:

  1. Hvis man selv vil gøre en forskel med vedvarende energi og ikke lige selv vil bygge en vindmølle, kan man skifte elselskab til www.natur-energi.dk - så køber man grøn strøm fra vedvarende energikilder helt automatisk.

    SvarSlet