onsdag den 5. august 2009

Elbil priser

Der er i øjeblikket meget snak om elbil priser i Danmark. Hvad kommer en en elbil til at koste, og hvad bliver den øvrige økonomi i den - "brændstof",vægtafgift, forsikring mv. Jeg vil i dette lille indslag prøve at give dig et overblik over elbil priser i Danmark.

Der florerer mange rygter om diverse elbiler, der er på vej til det danske marked. Der er dog et stort problem med elbiler. Mange af dem kan ikke køre mere en 200 km på en opladning, hvilket kan blive et problem for pendlere samt familier med et stort kørselsbehov privat. Den lave kilometer rækkevidde, betyder at elbiler hovedsageligt vil egne sig til folk i byerne, der arbejder i byen.

Det mest spændende bliver prisen på km i forhold til hav en benzindreven bil. Det formodes at elbiler er lang billigere i "brændstof" eller drivmiddel som vi også kan tage det. DONG Energy arbejder i øjeblikket på at tankstationer i Danmark også skal kunne tilbyde optankning af elbiler, eller batteribytte. Dette vil øge interessen for elbiler, da man nu ikke er begrænset fa batteritiden i bilen.

Der betales ikke vægtafgift af elbiler grundet det minimale udslip en elbil har. Dette er selvfølgelig med til at reducere driftsomkostningerne. Endvidere betales der heller ikke registraringsafgift af elbiler hvilket holder prisen på bilerne nede.

Det er desværre ikke til at angive præcise tal for hvor meget man kan spare med en elbil, da det kommer an på ens nuværende bil, samt hvilken elbil man vælger. Men et er sikkert, der kan spares rigtig manke penge på elbiler, og der kan spares rigtig meget co2 udledning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar