mandag den 7. september 2009

Elvarme forbrug

Elvarme er den mest forurenende varmeform der er i Danmark. Hver gang 1 alm. parcelhus i Danmark opvarmes med elvarme, svarer det forbrug, og derved forurening til at 3-4 alm. parcelhuse kan opvarmes med fjernvarme.

Ca. 100.000 husstande i Danmark varmer huset op med elvarme. Det er ca. dobbelt så dyrt som naturgas eller olie, og 3 gange så dyrt som træpiller. Derfor kan der være mange penge at spare på sigt, ved at udskifte elvarmen.

Der har dog været snak om at elvarme ikke kun er dårligt. Om natten produceres der en masse strøm fra vindmøller, som eksporteres eller går til spilde, da det ikke kan blive forbrugt. Man arbejder derfor på en løsning, hvor man kombinerer fx natrugas eller fjernvarme med elvarme, for at udnytte den energi der kommer derfra. Det smarte er at elvarmen vil komme fra en vedvarende energikilde, og dermed får man co2 neutral varme. Systemet er ikke udviklet endnu, men mon ikke det kommer på sigt.

Der findes heldigvis en måde hvor man kan måle sit elvarme forbrug, og se hvad man kan spare ved at varme huset op med en anden energikilde. Klik her, for at gå til elsparefondens elvarme forbrug beregner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar