fredag den 16. juli 2010

Passivhus vinduer


Passivhus vinduer er ekstremt energieffektive, og kravet til dem er at de har en u-værdi på maks. 0,8. U-værdien beskriver hvor meget varme vinduet taber, og det betyder meget i et passivhus, da opvarmning foregår via elapparater, de mennesker der bor der samt solen.

Da vinduerne i et passivhus, er der hvor der tabes mest varme, indsættes der lavenergiglas, og samtidig er rammen optimeret, for at skabe så få kuldebroer som overhovedet muligt. Dette gør passivhus vinduer til de mest energieffektive der findes. Der er dog et problem med disse vinduer, for jo bedre der er til at holde på varme, jo større er risikoen for at man på varme dage får meget høje temperaturer i huset.

For at undgå dette placerer man ofte udhæng på de sider af huset der er eksponeret meget for sol, for på den måde at holde den varme højthængende sol ude om sommeren, og den lavt hængende sol inde om vinteren. Endvidere har man i huset et luftudskiftningsanlæg, som skifter luften ud i huset. Det bruger dels den varme der er i luften der suges ud, til at varme den indgående luf op, og om sommeren, gør den underjordiske rørføring af der kan indføres kold luft i huset. På den måde reguleres temperaturen i huset, og holder sig på et behageligt niveau.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar