onsdag den 3. november 2010

Kør grønt - Kør miljøbevist


Der er faktisk overraskende, hvor nemt det er at kør grønt og miljøbevist. Endvidere er det rigtig attraktivt, da der er mange penge at spare ved at køre, så man sparer på brændstoffet. Her er et par tips til at spare på brændstoffet:

1. Sørg altid for at dæk er pumpet tilstrækkeligt, at der er olie nok på bilen, og at du kører med de rigtige dæk i forhold til årstiden.

2. Brug motoren til at bremse med. Dvs. at du ikke skal koble ud så snart du tænker på at bremse, men blot slippe speederen og lade motoren hjælpe dig med at bremse. Prøv desuden at slippe speederen lidt før end du plejer, for at spare endnu mere på dit brændstof.

3. Kør hjemmefra 5 minutter før, for på den måde at kunne køre lidt langsommere, undgå kraftige accelerationer og overhalinger. Kommer man lidt sent hjemmefra har man tendens til at køre stresset, hvilket koster meget på brændstofforbruget.

4. Kør ikke med åbne vinduer, og ryd op i bilen. Har du mange ting til at ligge i bilen, bliver den tungere, og dermed skal der bruges langt mere brændstof for at få bilen fra A til B.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar