søndag den 27. juni 2010

Kør langt på literen


Vil du også gerne kør langt på literen, men helst ikke skifte bilen ud, eller bruge for mange penge på tuning eller andet, så har jeg her et par simple råd til dig. De omhandler to ting so påvirker dit brændstofforbrug, nemlig kørestil samt vedligeholdelse / stand.

Kørestil:

Den måde man kører på har stor betydning for brændstoføkonomien, og derved på hvor langt man kører på literen. Derfor vil jeg lige nævne nogle af de væsenligste parametre for at kunne spare på brændstoffet når man sidder i bilen.

- Accelerer med moderat tempo
- Kør i højst mulige gear uden at sejtrække bilen.
- Brug Aircondition og klima i forhold til at køre med åbne vinduer
- Fjern unødig vægt i bilen, da hvert kilo belaster dit forbrug

Desuden betyder hastighed meget for bilens forbrug. Så derfor er det værd at overveje om de 4-6 minutter du sparer på at køre stærkt, kan betale sig i forhold til dit øgede brændstofforbrug. Kører du fx 130 km/t i stedet for 100 km/t bruger du ca. 20 % mere brændstof pr. km.

Der er dog også andre faktorer der spiller ind, hvis du vil nå et mål om at kør langt på literen. Bilens stand/vedligeholdelse betyder også meget. Jeg vil her nævne nogle ting som er meget vigtige i forhold til at have en god brændstoføkonomi.

Vedligeholdelse / Stand:

- Sørg for at skifte dine tændrør i bilen, gerne omkring hver 50.000 km.
- Hav det korrekte dæktryk, da for lavt, eller for høj dæktryk kan medføre forringet vejgreb.
- Kør ikke med vinterdæk længere end højst nødvendigt, da vinterdæk skaber større friktion, og derved   koster brændstof.
- Brug gerne en fuldsyntetisk letløbsolie, der mindsker friktion.
- Køb en gang i mellem et rensemiddel til benzinen, der renser dyser. Alternativt kan du prøve Shells nye Fuel Save benzin, som er tilsat en masse gode ting, der smøre motoren

Jeg håber dette har givet dig lidt inspiration til hvordan du men simple midler kan køre langt på literen og derved reducerer udledning af kuldioxid og samtidig spare penge

Ingen kommentarer:

Send en kommentar