mandag den 28. juni 2010

Elforbrug gennemsnit

Det kan være svært at vide om ens elforbrug, er det samme som et gennemsnit af den danske befolknings, og derved om man bruger mere eller mindre en den generelle betragtning. Derfor kan du her læse lidt om elforbrug gennemsnit i Danmark.

En familie på 4 personer, der bor i hus uden elvarme, bruger typisk ca. 5.200 kWh om året. Derimod bruger en familie på 4 personer, der bor i lejlighed, bruger typisk ca. 3.000 kWh pr. år. Det er selvfølgelig grove tal taget ud fra standardboliger, dvs at der ikke er differentieret ml. nye og gamle ejwndomme. Det har også stor betydning, hvilke energivaner man har, og hvor stor boligen og familien er. Dertil kommer al den energi, der går til at producere stort set alt fra fjernsyn til blyanter, sko og tøj, dvs. at elforbruget til de varer man køber ikke er med i dette regnestykke. Dog er det heller ikke interessant i denne betragtning, da vi ksal fastsætte en tal for det gennemsnitlige elforbrug i danske husstande. En væsentlig betragtning her, er også at unge mellem 13 og 19 år bruger hver især omkring 20% mere energi end voksne.

Hvis du vil finde ud af hvor du bruger mest strøm, så kan du på biblioteker eller hos dit energiselskab låne en elmåler som du sætter i stikkontakten og forbinder dit køleskab, fryser eller andet igennem. På den måde kan du få en ide om hvor du evt. kan spare i og hvor meget, og om det overhovedet kan betale sig at anskaffe nyt udstyr, i forhold til besparelsen i elforbruget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar