tirsdag den 1. december 2009

Energispareråd under krisen


Er du blevet arbejdsløs, eller på anden måde haft en indtægtsnedgang, skal der spares nogle penge, for at få dagligdagen til at hænge sammen. Et oplagt sted at gøre problemet mindre, er at spare på energien. Her har du et par energispareråd.

For eksempel kan du:
* Sælge bilen og købe en cykel i stedet eller tage offentlig transport.
* Isolere huset
* Skære ned på vandforbruget
* Skifte til sparepærer alle steder, hvor det kan lade sig gøre
* gøre alle i husstanden opmærksom på at spare generelt på el, vand og varme

På den måde kan du spare op til 40-50.000 kr.om året, hvor bilen er den største besparelse. Sælger du ikke bilen vil det typisk være ml. 2 - 5.000 kr. pr år du sparer.

Naturligvis kan det ikke løse det grundlæggende problem, men du kan strække pengene lidt længere, så du måske ikke er helt så presset. Vi skal alle bruge energi i en eller anden størrelsesorden, men jo mere du skærer ned på dit energiforbrug, jo færre faste udgifter har du og jo mindre afhængig er du af en indkomst af en vis størrelse.

Ved at skære ned på dit energiforbrug, kan du løse flere problemer på en gang. Dine penge rækker længere og du begrænser din udledning af CO2. Undersøgelser har vist at krisen har bevirket at danskernes energiforbrug er faldet med otte procent i april, maj og juni i 2009, sammenlignet med samme periode sidste år, så tilsyneladene er der mange, som har forstået budskabet.

Vær sikker på, at det kan betale sig at spare. Hvis du har lidt på kistebunden og gerne vi investere i dit hus, så du på langt sigt sparer penge, er det vigtigt at du regner grundigt på det først. Nogle energiinvesteringer har nemlig en tilbagebetalingstid på 15-20 år og det er måske for lang tid at vente, før du kan se en besparelse. Regnestykket er godt nok ikke så nemt, for om tilbagebetalingstiden bliver lang eller kort, afhænger af mange ting. For eksempel afhænger tilbagebetalingstiden på opvarmningsanlæg meget af, om vintrene i fremtiden bliver milde eller strenge. Selvfølgelig får du besparelsen på et nyt opvarmningsanlæg fra dag 1, men du har brugt af dine opsparede midler til at købe anlægget.Du kan finde hjælp hos den leverandør der skal levere varen, eller den håndværker der skal opsætte det, så spørg her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar