torsdag den 5. november 2009

Hvad er forurening


Man hører meget i tiden om forurening, klima og miljø, men hvad er forurening egentlig for en størrelse og hvad forurener og hvordan.

Forurening defineres som noget der skader miljøet/klimaet, mennesker eller dyr. Forurening kan være mange tig fx luftforurening i form af bil-os og anden fossil forbrænding af bl.a. kul og olie, kemikalier som sprøjtegifte, skald smidt i naturen som ikke kan nedbrydes, støjforurening som påvirker dyr og mennesker mv. Der er altså mange former for forurening som alle har en negativ påvirkning.

forurening er et menneskeskabt problem, der er kommet i forbindelse med vores teknologiske udvikling, og vore stigende forbrugslyst. Heldigvis er mange mennesker blevet opmærksom på de påvirkninger de påfører ved forbrug og produktion, og derfor er der i stigende grad kommet mere fokus på grøn teknologi og genbrug, el-produktion fra vind, sol og vand for at mindske de negative miljø og klima påvirkninger. Det betyder også at vi kan se en lysere fremtid for den verden vi kender i dag, og kan være sikker på at den vil eksisterer mange år frem.

Min opfordring til dig er at tænke på dit forbrug, genbruge det du kan og støtte virksomheder og politikere der går ind for at gøre verden mere "grøn" og mindske forureningen på vores jord.

6 kommentarer:

 1. det var bare super! :D!!!! du er vores forbillede! vi hader bare forurening!:( fordi det forurener!

  SvarSlet
 2. Jeg er med til at forurene, for jeg har lige slået en prut...

  SvarSlet
 3. Tak, for en DANSK version af forurening!!! :)

  SvarSlet
 4. Hvordan forurener energi

  SvarSlet
 5. farvel!!!!!!!!!!!!!!!

  SvarSlet