onsdag den 14. oktober 2009

Hvad gør co2


Man hører så meget om co2 og at det har en meget skadelig virkning på vores klima, men hvad gør co2 egentlig helt præcis ved klimaet.


Co2, kaldes også kuldioxid. Det er en luftart som findes naturligt omkring os. Jorden ville faktisk ikke kunne eksistere som vi kender den i dag uden co2, da co2 er med til at holde jorden varm, og derved sørge for at planter og dyr kan leve på jorden. I det naturlige kredsløb indånder mennesker, og de fleste dyr ilt, og udånder co2. Planter indånder co2 og udånder ilt, og på den måde opretholdes den naturlige balance.


Det der sker når vi menneske udleder unaturligt meget co2 er at balancen ikke kan opretholdes, og luften kommer til at indeholde en større mængde co2. Co2 gør det, at den forhindre varme i at slippe ud i rummet. Det betyder at jo mere co2 der kommer i luften, jo varmere vil der blive på jorden. Bliver der for varmt på jorden risikerer vi at isen på nordpolen og sydpolen smelter, hvilket medfører at vandstanden i verdenshavene stiger, og meget land vil blive oversvømmet. Der vil også komme større ørkenområder og klimaet vil ændre sig således at flere dyrearter vil uddø, og det samme med plantearter. Det er derfor vigtigt at sætte ind, inden for meget co2 udledes i atmosfæren, med katastrofale konsekvenser til følge. Så hvad gør co2, det ødelægger vores klima!


Du kan gøre din del ved at tænke over hvordan du bruger energi, og vælge de energirigtige løsninger som sparepærer, god isolering, biler der kører lang på litere osv. Hjælp klimaet og hjælp dig selv og dine efterkommere.

6 kommentarer:

 1. Rigtig godt! lige hvad jeg skal bruge til mit projekt1

  SvarSlet
 2. Lige mit spørgsmål i min 'problemformulering' (:

  SvarSlet
 3. perfekt til min biologi rapport!

  SvarSlet
 4. YES! perfekt til min opgave, tak! :D

  SvarSlet
 5. Saved by an angel !!! Tusind tak :D

  SvarSlet
 6. tusind tak.. lige hvad mig og p-din har brug for

  SvarSlet