onsdag den 30. september 2009

Strømforbrug ved fladskærm


De fleste af os har et fjernsyn, og bruger dette ofte. Det gør at dette møbel er en stor energisluger i private hjem, og det kan derfor være en god ide at tænke over hvordan man kan reducerer dette energiforbrug. Strømforbrug ved fladskærme er generelt lavere end ved de traditionelle fjernsyn, og flere og flere skifter dog også ud efterhånden som de "gamle" fjernsyn går til.


Når man skal vælge et fladskærmsfjernsyn, er der plasma eller LCD skærme. De har hver deres styrker og svagheder. Er man på udkig efter en fladskærm og gerne vil undgå et højt strømforbrug, kan det dog generelt bedst betale sig at gå efter LCD-skærme. Plasmaskærme bruger omkring halvanden gange så meget strøm som LCD-skærme på at vise tv. Standby-forbruget er til gengæld ikke afhængigt af, hvilken skærmtype man har.


Ved at udskifte det gamle fjernsyn med et fladskærms tv, reducerer man strømforbruget med ca. 100 KwH pr år. Dog kommer der i øjeblikket mange nye modeller som er endnu mere energieffektive, så jeg vil klart anbefale dig at tjekke fjernsynets elforbrug, både ved standby samt når fladskærmen er tændt, og tag dette med i overvejelsen når du skal vælge din nye fladskærm.


Der er altså kontante og miljømæssige fordele ved at skifte dit gamle fjernsyn ud med en fladskærm, eller skifte en gammel fladskærm ud med en ny. Dit strømforbrug bliver reduceret og du sparer derved penge og miljøet for co2 udledning. Desuden vil du ofte oplave at få en bedre tv oplevelse samt et flot møbel til dit hus, uanset hvor det er placeret.Ingen kommentarer:

Send en kommentar