onsdag den 27. januar 2010

Minimer din pris på en tøjvask


Du kan nemt minimere din pris på en tøjvask, og derved både spare dig for penge, samt spare miljøet for unødig udledning af co2. Det eneste du skal gøre er at sænke temperaturen på dine vaske. Du sparer ikke mindre end 60 procent på dit strømforbrug, når du sænker temperaturen på en 60 graders vask til 30 grader og en 40 graders vask til 20.

Et prisskøn der anslår en vaskepris på ca. 6,70 kr. for vand, el og vaskepulver (3,60 kr. for el og vand og 3 kr for vaskemiddel). Prisen vil afhænge en del af hvor gammel vaskemskinen er, da der er stor forskel på en 5 år gammel vaskemaskine i el og vandforbrug.

Ud fra dette regnestykke kan man derfor se, at man kan spare op til 2,16 kr. pr. vask. Vasker du i gennemsnit en vask om dagen, bliver dette altså til 788,4 kr. på et år, blot ved at sætte temperaturen ned. Det betyder at du hver gang du vasker 3 gange med nedsat temperatur, er den ene gang gratis i forhold til alm. vask.

Når du sætter temperaturen ned, er det vigtigt at du køber vaskepulver der er beregnet til lave temperaturer. Og her skal det bemærkes, at vaskepulver der fungerer godt ved lave temperaturer, ikke virker ved høje.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar