torsdag den 30. juli 2009

Egen elproduktion

Er det muligt at have egen elproduktion. Ja det er det rent faktisk. Der findes flere firmaer der kan tilbyde løsninger, hvor man vha. en mølle eller solceller selv kan producerer og lagre strøm til eget forbrug. Afhængig hvilken type og størrelse anlæg man vælger, kan man desuden producerer el, der går direkte ud i elnettet, og derved får elmåleren til at tælle den modsatte vej.

Måden lagringen foregår på, er ved hjælp af batterier, ofte på størrelse med et bilbatteri. Der skal bruges ca. 10 for at lagre strøm til ca. 2 døgns forbrug, hvilket betyder at man stadig har gratis strøm, de dage solen ikke skinner, eller vinden ikke blæser. Når batterierne løber tør trækker systemet automatisk på det normale el net igen.

Nedenstående finder du links til firmaer der tilbyder at hjælpe dig med egen elproduktion. Siderne er på engelsk, da der ikke er nogle danske virksomheder der tilbyder disse løsninger endnu..

Mulighed fot at tilkoble en magnet generator

Lav energi via. solcelller eller vindmøller

Hvordan laver man selv sin el - videoer fra youtube, samt mulighed for at købe guide

Energispareråd

Hvor finder man gode energispareråd, og hvad er det mest effektive man kan gøre, for samtidig at spare penge og skåne miljøet.

1. Køb elspareskinner. 10 % af dit elforbrug går til standby. Alle steder hvor der er to eller flere ting fx anlæg, fjernsyn,dvd,parabol osv. koblet til det samme stik, kan det være meget fordelagtigt at købe en elspareskinne. Hver gang du slukker fx dit fjernsyn, vil de andre ting slukke automatisk, og du slipper for at skulle huske at hive stikket ud af kontakten hver dag. En elspareskinne koster fra 40 kr, hvilket er hurtigt tjent hjem.

2. Udskift dine pærer til A-Pærer. Udskifter du syv 60w pærer med syv 11w sparepærer, sparer du gennemsnitlig 500 kr. pr år. Samtidig kan en A-pære brænde flere timer end en alm. pære så her er der store besparelser at hente.

3. Undgå unødig belysning. Husk at slukke lyset i de rum du ikke bruger.

4. Lær børnene at slukke tv,playstation,cd-afspiller mv. hver gang de de ikke vil bruge det mere. Børn er store energislugere, og lærer de gode vaner, vil det kunne mærkes på dit elforbrug.

Jeg håber at disse energispareråd kan bruges, flere vil blive tilføjet.

Rigtig god fornøjelse med at spare på energien!

torsdag den 23. juli 2009

Solenergi i sahara

Store planer om at bygge kæmpe solenergi-kraftværker ser ud til at være rykket tættere på.

Visionen for 12 store europæiske virksomheder, er i hvet fald at 15 % af Europas samlede energiforbrug skal leveres fra solenergi fra Afrika, nærmere Sahara ørkenen.

Det kræver dog en kæmpe investering. Projektet anslåes at komme til at koste tre tusind milliarder kroner, hvilket er en stor slat penge. Ikke alene skal private investorer involveres, samtidig skal der også være en stor politisk velvilje fra de europæiske landes regeringer.

Se her den fulde artikel omkring dette nye store anlæg.

fredag den 17. juli 2009

Spar benzin - kør om aftenen/natten

Hvis man skal sydpå i egen bil, kan der være mange penge at hente, ved at køre om aftenen/natten. der er flere fordele ved dette:

1. Man undgår køer, og trafikerede områder hvor farten sænkes og øges mange gange, hvilket koster på benzinforbruget. Dette betyder også at bremser ikke bruges så meget, og derved ikke slides så hårdt.

2. Der er køligere, hvilket gør brugen af aircondition og nedrullede vinduer mindre nødvendigt. Dette sparer også på benzinforbruget. Endvidere skal bilens køleanlæg ikke arbejde så hårdt, hvilket også har en positiv effekt på brændstoføkonomien.

3. Man kan holde en konstant fart.

4. Chancen for uheld falder, da der er færre trafikanter på vejene.

5. Ungerne siger ikke " hvornåe er vi der" hvert kvarter i 15 timer, da de kan sove det meste af vejen.

Håber dette lille tip kan hjælpe dig til at se fordelen, ved at køre om aftenen/natten.

Rigtig god tur og god ferie.

søndag den 12. juli 2009

Spar på energi når du tager på ferie

Her er lige en huskeseddel til jer der skal på ferie.

* Husk at hive alle stik ud af kontakten - Sparer standby strøm
* Sluk for vandpumper mv.
* Sluk for vandet - Hvis der kommer en lækage er i på den
* Luk huset helt - holder på varmen

Skal i selv køre så husk:

* Fyld luft i hjulene
* Kør ikke midt på dagen - dette presser bilen mere mht. køling hvilket bruger benzin.
* Brug aircondition, i stedet for at rulle vinduet ned.
* Kør ikke med tagbaggageboks, hvis i ikke skal bruge pladsen.

Det var lige et par nemme små råd fra mig.

Må i få en rigtig god ferie.

torsdag den 9. juli 2009

Solcelle - Effektivitet, billig og skånsom strøm - Lav selv

Faldt lige over et par videoer på youtube, de er rigtig gode og giver en god indikation for hvad det kræver af plads mm. for at bygge sit eget solcelleanlæg. Det er en tysk mand, der på engelsk forklarer hvordan hans anlæg hænger sammen, hvor lang tid han kan kører på anlægget og hvad hans omk. til el købt på elnettet er.

Se videoerne her!



Og denne

Velkommen på bloggen - Spar på energi

Hejsa

Velkommen til bloggen. På denne blog vil jeg poste indlæg vedr. måder at spare penge på, ved at spare på energien.

Der findes mange gode måder at spare på energien, og derved spare penge og skåne miljøet. Jeg vil finde disse muligheder og linke til dem, eller selv komme med gode råd og ideer.

God fornøjelse med bloggen